Portal | Mesaj Panosu | Forum | Arama | S.S.S. | Mesajlar | Makaleler | RSS |

Kullanıcı Menüsü | Extra Menü | Giriş | Hızlı Kayıt Ol!!!

Google

Dünyadan Haberler Bilgisayar Teknoloji Teknik Destek Resimler Videolar Giriş Sayfası Yap Sık Kullanılanlara EkleyinE-Mail Yollayın   

Teknoloji Bilgisayar İnternet Cep Telefonları Oyun Elektronik
#TEKNOHOL Forum Ana Sayfa
    # Elektronik Devreler
        # 200W Güç Amplifikatörü (-Yapmanızı Tavsiye Ederim-)
  Kullanıcı Adı: Beni Hatırla:
Şifre:          

Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder
TarihTarih: Pzr Mar 02, 2008 3:03 pmMesajMesaj konusu : Icons_auth_explain 200W Güç Amplifikatörü (-Yapmanızı Tavsiye Ederim-) #1  
Önceki başlıkArkadaşına GönderBilgisayarıma KaydetYazdırılabilir Versiyonu GörüntüleÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınSayfayı YenileBu Başlığı Sık Kullanılanlara EkleSonraki başlık Alıntıyla Cevap Gönder

Çevirim dışı
ferdabalBay
Site Admin
Site Admin
Meslek: İletişim-Teknoloji
Rep Puan: 50070

200W Güç Apmlifikatörü Devre Şeması

Yukarıda görmüş olduğunuz devre tamamen transistörler ile yapılmış ve daha fazla güç elde etmek için simetrik güç kaynağı kullanılarak hazırlanmıştır.
Çıkış transistörü olarak dört adet 2N2773 transistörü kullanılmıştır.Bu transisörler kendi arasında ikişer ikişer paralel olarak bağlanmıştır.
Bu durumda çıkış gücü uzun süreli olarak çekilebilir.Bu devreyi diğer transistörlü amplifikötörlerden ayıran en önemli özelliği, akım sınırlama devresinin yapısıdır.Çıkış uçları kısa devre olsa bile akım sınırlama devresi çıkış transistörlerini korumaktadır.

Admin Notu: Bu devreyi 2002 yılında yaptım.Ne kadar memnun kaldığımı anlatamam.Bu devre sayesinde bütün mahalleye müzik dinletiyordum.İlk yaptığımda bu kadar güçlü olabileceğini tahmin etmiyordum.Çıkış transistörlerini soğutucuya bağlamıştım ve bütün gün yaklaşık 8 saat hiç durmadan max ses ile müzik dinledim ve hiçbirşey olmadı.eğer aranızda ses sistemleri ile ilgilenenler varsa bu devreyi mutlaka yapın derim.Herhangi bir sorunuz olursa bu başlık altında cevaplayabilirim.Kolay gelsin...

ferdabal ın İmzası...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderYahoo MessengerMSN Messenger
Teşekkür Edenler
         Başa dön
TarihTarih: Pzr Mar 30, 2008 10:56 amMesajMesaj konusu : Icons_auth_explain Re: 200W Güç Amplifikatörü (-Yapmanızı Tavsiye Ederim-) #2  
Önceki başlıkArkadaşına GönderBilgisayarıma KaydetYazdırılabilir Versiyonu GörüntüleÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınSayfayı YenileBu Başlığı Sık Kullanılanlara EkleSonraki başlık Alıntıyla Cevap Gönder

Çevirim dışı
astamigaBelirtmedi
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

Rep Puan: 100

8saat son ses 200 watta. Emin misin

astamiga ın İmzası...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönder
Teşekkür Edenler
         Başa dön
TarihTarih: Pzr Mar 30, 2008 11:01 amMesajMesaj konusu : Icons_auth_explain  #3  

Çevirim dışı
ferdabalBay
Site Admin
Site Admin
Meslek: İletişim-Teknoloji
Rep Puan: 50070

Tabiki!Ses yükseltme üzerine 3 yıl çalıştım.Yapılabilecek en iyi devrelerden biri budur.Maliyeti az ve kaliteli olduğu için sizlerle paylaştım.2n3773 güç transistörlerinin her biri birbirinden bağımsız ayrı soğutuculara bağladım Wink
Ben bu işin ustasıyım Wink Uzmanlık alanım robotik ve ses frekans devreleridir. Wink

En son ferdabal tarafından Pzr Mar 30, 2008 11:02 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi

ferdabal ın İmzası...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderYahoo MessengerMSN Messenger
Teşekkür Edenler
         Başa dön
Bu Konu Hakkında Daha Fazla Bilgiye Ulaşmak İçin Tıklayın:  :  Önceki mesajları göster:    

TEKNOHOL Forum Ana Sayfa » Elektronik Devreler Önceki başlık Önceki başlık
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indirebilirsiniz

Pano Güvenliği

1873 Saldırı girişimi engellendi.
TEKNOHOL - başlık için RSS

eXTReMe Tracker
Teknoloji| Bilgisayar| İnternet| Cep Telefonu| Oyun| Elektronik| Teknohol.com'a ait bütün çerezleri sil | PDA Versiyonu Görüntüle | DijitalDarbe | Globaldizayn | cehennemhayat | Webarsiv | Portal | Forum | Arama | Kimler Online | Üye Listesi | Gruplar | Yönetici Kadrosu | Yardım | Link Exchange| SecretMaster| sendepaylastr.com| Forum Arşivi|
Copyright © 2006 - 2009| Megaplatform| Designed by ferdabal