Portal | Mesaj Panosu | Forum | Arama | S.S.S. | Mesajlar | Makaleler | RSS |

Kullanıcı Menüsü | Extra Menü | Giriş | Hızlı Kayıt Ol!!!

Google

Dünyadan Haberler Bilgisayar Teknoloji Teknik Destek Resimler Videolar Giriş Sayfası Yap Sık Kullanılanlara EkleyinE-Mail Yollayın   

Teknoloji Bilgisayar İnternet Cep Telefonları Oyun Elektronik
#TEKNOHOL Forum Ana Sayfa
#Teknik Servis
    # Cep Telefonu Teknik Servisi
        # Suya Düşen Telefona İlginç Bir Çözüm!
  Kullanıcı Adı: Beni Hatırla:
Şifre:          

Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder
TarihTarih: Cum Hzr 22, 2007 11:37 amMesajMesaj konusu : Idea Suya Düşen Telefona İlginç Bir Çözüm! #1  
Önceki başlıkArkadaşına GönderBilgisayarıma KaydetYazdırılabilir Versiyonu GörüntüleÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınSayfayı YenileBu Başlığı Sık Kullanılanlara EkleSonraki başlık Alıntıyla Cevap Gönder

Çevirim dışı
becoolBelirtmedi
Aktif Katılımcı
Aktif Katılımcı

Rep Puan: 236

Suya Düşen Telefona İlginç Bir Çözüm!
Tuvalete ya da suya düşen elektronik cihazı yeniden çalıştırma alternatiflerine bir yenisi daha eklendi.

Cep telefonunuz suya ya da daha kötüsü tuvalete düşse ne yapardınız? Birçoğumuz ilk şaşkınlığı atlattıktan sonra, telefonun değerine ve düştüğü suyun temizliğine göre değişen düşünme süresinde elimizi telefonun bulunduğu yere uzatırız.

Telefonu sulu ortamdan çekip aldıktan sonra sıra ilk müdahaleyi yapmaya gelir. Kot pantolonumuzla silmek, bataryasını çıkarıp içindeki suyu boşaltmak ya da evdeysek saç kurutma makinası ile kurulamak ilk akla gelen çözümlerdir. Bu durumlarda, bir nevi çok kan kaybetmiş hastaya benzeyen cep telefonu, ilk müdahale yapıldıktan sonra yeniden aktif hale getirilmeye çalışıldığında çoğu zaman bizi hayal kırıklığına uğratır.

WASHINGTON POST YAZARINDAN MACGYVER ÇÖZÜMÜ

Böyle bir olayla karşılaşanWashington Post yazarlarından Ernesto Londoño olayın çözümü için evlerimizde sıkça başvurduğumuz bir yöntemi kullanmış. Özellikle nemli ortamlarda tuz gibi gıdaların nemini almak için kullandığımız pirinç, bu olayda kurtarıcı rolü oynamış.

Tuvalete düşen BlackBerry cihazını çıkarıp yaklaşık yarım saat saç kurutma makinası ile kurutan yazar, daha sonra cihazı içi pirinç dolu kavanoza koyarak sabaha kadar burada tutmuş. Sabaha kadar bu şekilde tutulan telefon, sabah olduğunda yeniden çalışmaya başlamış.

Pirincin nemi çekme özelliğinden faydalanan Londono, bu tür pratik buluşları ile bildiğimiz MacGyver hatırlatıyor. Bu yöntemin, nem oranı az olan bir ortamda yapılması daha sağlıklı sonuç veriyor.

becool ın İmzası...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönder
Teşekkür Edenler
         Başa dön
TarihTarih: Prş May 01, 2008 8:19 pmMesajMesaj konusu : Icons_auth_explain  #2  
Önceki başlıkArkadaşına GönderBilgisayarıma KaydetYazdırılabilir Versiyonu GörüntüleÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınSayfayı YenileBu Başlığı Sık Kullanılanlara EkleSonraki başlık Alıntıyla Cevap Gönder

Çevirim dışı
kerim ustaBay
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

Rep Puan: 301

Aslında bu konu çok önemli...Tabiki pirinç nem almada birebir ama telefon üzerindeki böyle bir etkiyi düşünemiyorum.Yarım saat saç kurutma makinası ile kurutmasının faydasının olduğuna inanıyorum.

Bende suyla temasta (Siemens kullanırım)her tarafını söker dağıtırım,kurutma işleminden sonra güzelce tinerle(hazır elime geçmişken)fırça ile temizlik yapar ve yeni bir batarya alırım.Güzelce parçaları birleştirir ve telefon açılınca mutlu olurum.Çalışmazsa bu işleme çalışıncaya kadar devam ederim. Smile

kerim usta ın İmzası...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderYazarın web sitesini ziyaret et
Teşekkür Edenler
         Başa dön
TarihTarih: Cum May 02, 2008 10:30 amMesajMesaj konusu : Icons_auth_explain  #3  

Çevirim dışı
WindmillBay
Site Admin
Site Admin

Rep Puan: 8870

Bir de BlackBerry imiş Very Happy

Ben bu yöntemi biliyordum bi de şöle bişey duymuştum suya düşünce düştüğü yerle bereber götürün die
ama saçma tuvalete düşünce ne olucak:D

Windmill ın İmzası...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderYazarın web sitesini ziyaret et
Teşekkür Edenler
         Başa dön
TarihTarih: Cum May 02, 2008 9:18 pmMesajMesaj konusu : Icons_auth_explain  #4  

Çevirim dışı
kerim ustaBay
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

Rep Puan: 301

Windmill demiş ki:
Bir de BlackBerry imiş Very Happy

Ben bu yöntemi biliyordum bi de şöle bişey duymuştum suya düşünce düştüğü yerle bereber götürün die
ama saçma tuvalete düşünce ne olucak:D

Şükür tuvalete düşürmedim.Tuvalete düşünce ne yapacağına sen karar ver artık Smile

kerim usta ın İmzası...

Teşekkür Edenler
         Başa dön
TarihTarih: Cum May 02, 2008 9:21 pmMesajMesaj konusu : Icons_auth_explain  #5  

Çevirim dışı
WindmillBay
Site Admin
Site Admin

Rep Puan: 8870

Sifonu Çekerim Heralde Very Happy Laughing

Windmill ın İmzası...

Teşekkür Edenler
         Başa dön
TarihTarih: Çrş May 07, 2008 12:45 pmMesajMesaj konusu : Icons_auth_explain  #6  

Çevirim dışı
jawatwinBay
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

Rep Puan: 621

aynen sifonu çekmek en mantıklı çözüm olur gitmezse alırız ne olacak sanki çalışırsa devam çalışmazsa can sağlığı kerim ustam bu ara başın rahat heralde elektrik sorusu soran yok benden başka sana saygılar.

jawatwin ın İmzası...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönderE-posta gönderMSN Messenger
Teşekkür Edenler
         Başa dön
TarihTarih: Cmt May 10, 2008 9:32 amMesajMesaj konusu : Icons_auth_explain  #7  

Çevirim dışı
dreamloverBelirtmedi
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

Rep Puan: 317

acaba bu yöntem p990ide işe yararmı Twisted Evil

sifon mifon çekemem valla, ben seviyorum makinemi, onu terkedemem, hele orda asla SmileSmileSmileSmile

dreamlover ın İmzası...

Kullanıcının profilini görüntüleÖzel mesaj gönder
Teşekkür Edenler
         Başa dön
Bu Konu Hakkında Daha Fazla Bilgiye Ulaşmak İçin Tıklayın:  :  Önceki mesajları göster:    

TEKNOHOL Forum Ana Sayfa » Teknik Servis » Cep Telefonu Teknik Servisi Önceki başlık Önceki başlık
Yeni başlık gönderBaşlığa cevap gönder

Geçiş Yap:   

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indirebilirsiniz